Milyen egy tökéletes lánykérés? Avagy, miről álmodik a lány?

Milyen egy tökéletes lánykérés? Avagy, miről álmodik a lány?

Amikor a kislányok elkezdenek nővé cseperedni és túlesnek életük első (néhány) nagy szerelmén, akkor kezd megfogalmazódni a többség fejében, hogy milyen csodálatos lehet, amikor ez a hőn szeretett herceg minden képzeletünket felülmúlva meglep bennünket egy összetartozást szimbolizáló gyűrűvel és kifejezi felénk azt a vágyát, hogy ő bizony soha, semmiféle másik hercegnek nem ad esélyt arra, hogy elvegyen tőle, mert azt akarja, hogy csak az övé legyen a szívünk mindörökké. Minél fiatalabbak a lányok, annál meseszerűbb ez az egész történet a fejükben, leginkább romantikus filmekből, regényekből táplálva a fantáziájukat. Aztán elkezdik megismerni önmagukat, jobb esetben azt is megfogalmazzák, hogy mire vágynak egy kapcsolatban, és talán még a tökéletes eljegyzést is elképzelik pontról pontra. Na de akkor mégis hogyan csöppenhet az álmodozó kis királylány egy olyan drámába, ahol évekig tartó célozgatás, hisztike, neadjisten lelki terror után a harcokban megfáradt majdnem herceg egy szürke szenteste alkalmával, ajándékötlet híján letérdel a fa tövébe, és felteszi az őszintének véletlenül sem tűnő nagy kérdést. Hogy hozzámjössz-e…hát ja, nyilván…hát erről van szó! Végre.

Csak egy kis szépséghibája van a történetnek. Mégpedig az, hogy sem a nők, sem a férfiak nem így képzelik ezt a szép eseményt. (Most a “nem kell a papír, hogy tudjam, hogy szeret” tábor, görgessen tovább, ez az írás nem nekik szól.) Hol lehet megfogni a történéseket még időben, és mire figyeljünk nőként és férfiként egy kapcsolatban, mielőtt meghozzuk a nagy döntést, hogy igenis hivatalossá szeretnénk tenni, az állam és az egyház előtt is felelősséget vállalva kimondani azt a bizonyos boldogító igent. Itt van négy magától értetődő, de közel nem olyan egyszerű pont, amin érdemes gondolkozni, ha párkapcsolatban élünk.

Felejthetetlen lánykérés? Létezik!

Gyere el hozzánk tanácsadásra, az első konzultáció most ingyenes!

Az első és a legfontosabb kérdés, hogy az az ember van-e melletted, akivel leélnéd az életed. Ez egy elég fajsúlyos kérdéskör, már csak azért is, mert az emberek többsége tele van kételyekkel még saját magával szemben is, nemhogy egy olyan lehetőségekkel teli világban, mint amiben manapság élünk. Hiszen ha nem jó az aktuális, akkor mindig van jobb, szebb, menőbb, újabb-mindenből és mindenkiből. Ez a kérdés egyébként megérne egy külön tanulmányt, ezért nem is mennék bele mélyebben, de a legfontosabb, hogy MOST érezd, hogy évtizedek múlva is erre az emberre lesz szükséged,mert minden nap jobb vele, mint nélküle, mert annyira szereted, hogy el sem tudod képzelni, hogy egyszer majd ne így legyen. Ez az érzés kezdetnek bőven elég, hidd el, hogy szerencsés vagy, ha ezt ki tudod jelenteni.

Ha az első pont megvan, mehetünk tovább, ha nincs, akkor dolgozzatok rajta. Megváltozatni valakit úgysem lehet, változni mindkét félnek egy jobban működő kapcsolat érdekében viszont áldásos és sokszor tartósabb, mint két “tökéletes” ember tökéletes szerelme.

A második fontos dolog, hogy beszélgessetek a jövőképetekről! Legyen ez ugyanolyan természetes téma, mint bármi más, és igenis felejtsük már el a tabukat. Mégis kivel beszélgethetsz bármiről, akármiről, ha nem a szellemileg, lelkileg, gondolkodásban is hozzád hasonló, veled egy szinten lévő társaddal. Hisz ezért választottad őt, nem igaz?

A harmadik és itt jön a képbe a hölgyek szerepe: hagyjuk már meglepni magunkat és engedjük meg a szerelmünknek, hogy férfi legyen és eldönthesse, mikor és hogyan akarja megkérni a kezünket. Bízzunk benne annyira, hogy tudjuk, megoldja, ha itt az idő. Ha tudod, hogy tervez ilyesmit, mert nem elvakult elköteleződés fóbiás, és azt is megbeszélitek, hogy kinek hány éves tervében szerepel a házasság és a gyerekek, akkor meg fogja lépni anélkül is, hogy minden hónapban kérdőre vonnád. Ja, és ha a terveitek nagyon eltérnek akkor lép életbe a második, majd az első pont. Ha megbeszélitek és megpróbáljátok közelíteni az álláspontjaitokat, abból csodák születhetnek. (Fontos: a közelítés alatt KÉT ember egymáshoz idomulását értem, nem az egyoldalú karakter gyilkolászást)

A negyedik pont pedig leginkább a férfiaknak szól. Ha megtaláltad álmaid nőjét, akkor csapj le rá időben. Lepd meg, éreztesd vele, hogy nincs helye másnak sem a te, sem az ő életében! Ha jó vele, akkor gondolkozz az eljegyzésen egészen a kezdetektől. Ha neked mindegy, de neki fontos, akkor pont annyi meglépni, mint nem, de a kapcsolat szempontjából közel sem azonos! És ha döntesz: ne hagyd hogy leendő feleséged már most kivegye a kezedből az irányítást. Ez férfimunka! Viszont ha a megvalósítást illetően csak a klisés pezsgőspohárba dobott gyűrű és társai jutnak eszedbe, akkor inkább kérj szakszerű segítséget profiktól, mert hidd el, nem akarod látni a “hű de kreatív vagy barátom” arckifejezést életed nőjének arcán, vagy ami még rosszabb: ha lehúzza a pezsgőt.

Sok sikert Uraim!

Mariann

Felejthetetlen lánykérés? Létezik!

Gyere el hozzánk tanácsadásra, az első konzultáció most ingyenes!